Pește muștar: cum să se reproducă folosind moluște?

Ordinar Gorchak - pești de apă dulce aparținând familiei ciprinidelor. Gorchak are dimensiuni mici, cu o lungime medie a corpului de aproximativ 10 centimetri.

Corpul este înalt, vizibil comprimat lateral. Linia laterală este foarte scurtă. Aripioarele dorsale este lungă. Corpul este acoperit cu solzi mari.

Muștar trăiește pe Sakhalin și Primoryeul de Sud. În Europa, există o subspecie separată - Rhodeus amarus, care locuiește în Germania și Franța, precum și în bazinele Mării Caspice și Negre.

În diferite locuri, muștarul este numit în felul său: amar, amar, Malyavka, puska, arin, patsyuk, pusasik, garva și muștar.

Muștarul comun se găsește în rezervoarele cu un mic curent. Dieta constă din alimente vegetale: alge, azotate. Aparent, din această cauză, carnea de muștar are un gust amar. În legătură cu gustul amar al cărnii, peștele cu ridicători se numește muștar.

Propagarea muștarului

Gorchak (Rhodeus).

Pubertatea apare în 2 ani, când lungimea corpului atinge 3-4 centimetri. Procesul de naștere la acești pești este deosebit. Mai aproape de perioada de reproducere, femelele cresc un ovipozitor alungit. Acest ovipozitor servește ca un instrument pentru depunerea ouălor în cojile moluștelor vii, de exemplu, fără dinți și periculoși. La bărbați, culoarea este mai deschisă. Cantarul este turnat într-o nuanță roz-sidef. Pe cap se formează tuberculi mici. Aripioarele devin mai strălucitoare. Fertilitatea nu este prea mare - o femelă dă aproximativ 220-280 de ouă. Femelele născ în parte, depunând aproximativ 5 ouă la un moment dat. Ouăle cresc într-un adăpost retras - sub pliurile puternice ale moluștelor.

Apariție

Ouăle amare își depun ouăle în scoici.

Gorchak este un pește activ și mobil, care are o culoare frumoasă și, prin urmare, este adesea păstrat în acvarii. În aparență, muștarul este asemănător cu un crap sau un zgârie în miniatură. Dar muștarul are o mulțime de caracteristici deosebite de acești pești. Cea mai importantă diferență este că lungimea muștarului nu depășește 8,5 centimetri, chiar și persoanele cu lungimea de 7,5 centimetri nu sunt frecvente. Linia laterală a muștarului este foarte scurtă. Dintii faringieni sunt aranjați într-un rând, câte 5 bucăți pe fiecare parte. Iar bărbații din timpul nașterii dobândesc o ținută strălucitoare care strălucește cu nuanțe iridescente.

În general, culoarea poate varia în funcție de perioada anului. În timp normal, spatele este verzui, iar stomacul și laturile sunt argintii. Coada are o fâșie lungă de verde, care este un semn distinctiv al acestei specii.

Culoarea muștarului variază în funcție de perioada anului.

Solzi mari de muștar. Ochii sunt gălbui și există o pată portocalie în partea de sus a fiecărui ochi. În perioada de reproducere, culoarea feminină se schimbă ușor. Dar culoarea masculului devine radical diferită. Partile laterale si spatele capata o culoare violet inchis. Banda laterală se extinde aproape spre mijlocul corpului și devine verde strălucitor. Pântecele și pieptul sunt turnate într-o nuanță roz. Aripioarele devin de asemenea mult mai roșii. Negii mici apar la nivelul gurii și lângă ochi.

Habitat habitat

Cel mai probabil, muștarul trăiește numai din țările europene cu un climat temperat, așa că în Suedia, Italia, Anglia și Spania nu sunt. De asemenea, nu există muștar în nordul Rusiei. Cel mai nordic punct al intervalului de 60 de grade C. w, a fost găsit muștar în iazurile Institutului Forestier din vecinătatea St. Petersburg. În zonele de est și de mijloc ale țării noastre, acești pești au fost observați doar în provinciile Penza, Saratov și Simbirsk. Dar în banda de sud și centrală a Rusiei, acești pești se găsesc aproape peste tot. Muștarul trăiește și în Siberia de Vest. Și în sud-estul Siberiei, un tip special de muștar trăiește.

Genul de muștar are mai mult de o duzină de specii.

Muștar se găsește și în Transcaucasia. Gorchaks se amestecă cu mici crapuri cruciare în Polonia și Ucraina, în râuri precum Trubezh, Vorskla, Uday, Goryny și altele asemenea.

Stil de viață muștar

Gorchaks trăiește nu numai în râuri, ci și în golfuri, lacuri și chiar în iazuri cu apă opacă. Dar ei evită întotdeauna iazurile cu pământ și preferă un fund stâncos.

Modul de viață al muștarului nu este foarte cunoscut, deoarece datorită dimensiunilor mici, acest pește nu acordă prea multă atenție. Dieta constă exclusiv din plante acvatice. Peștii trăiesc în școli mici. În număr mare, se adună în timpul nasterii, în timp ce bărbații sunt de aproximativ 5-6 ori mai mici decât femelele.

Studiile embriologice efectuate de Maslovsky arată că distribuția acestor pești depinde de distribuția cojilor bivalve - Anodonta și Unio, deoarece femelele depun ouă în branhii. Prin urmare, în corpurile de apă stagnante unde aceste moluște nu sunt prezente, muștarul nu apare.

Muștarul preferă iazurile curgătoare.

Reprezentarea acestor pești este originală. Masculii în această perioadă capătă o culoare curcubeu, iar femelele au un tub roșiatic special situat la anus, prin care eliberează ouă. Acest tub poate atinge o lungime de 5 centimetri. Uneori ajunge la capătul cozii, făcând peștele să pară destul de ciudat.

Acest oviduct se formează chiar înainte de naștere. În timp, crește și se umple cu ouă, care sunt atât de dens ambalate încât capătă o formă cilindrică. Ouăle sunt de culoare galben închis, sunt destul de mari. Femela le pune destul de mult - aproximativ 3 luni, din mai până în august. La ieșirea ouălor, cordonul se scurtează, iar la final se obține o verucă roșie de 2,8 milimetri. Este uimitor faptul că în timpul perioadei de reproducere, atât muștarul, cât și femela se disting prin supraviețuire excelentă, pot trăi chiar și aproximativ 4 minute într-o soluție slabă de alcool.

Urmărește videoclipul: Reteta - File de somon cu sos de mustar. Bucataras TV (Martie 2020).

Lasă Un Comentariu