Larmul câmpului

Câmpul Lark - o specie de păsări aparținând familiei de largi. Aceste păsări trăiesc în spații deschise: pe marginile pădurii, pajiști și poieni. Sunt evitate pâlcurile de pădure de câmp.

Habitatul include stepele forestiere și stepele din Asia și Europa. Aceste păsări au fost aduse în America de Nord, Noua Zeelandă și Australia.

Field Lark (Alauda arvensis).

Apariția Lark

Pasărea are dimensiuni mici. Femelele sunt mai mici decât bărbații, nu există alte diferențe între sexe.

Masculii ating o lungime de 16-20 de centimetri, iar lungimea corpului la femele este de 14-19 centimetri. Reprezentanții speciei cântăresc în medie 40 de grame.

Latura de aripă a femelelor este de 30 de centimetri, iar cea a bărbaților este de 35 de centimetri. Lungimea aripilor este de 10-12 centimetri. Iar lungimea cozii ajunge la 6-7 centimetri.

Penajul largiilor câmpului este decolorat, cu ajutorul său păsările se camuflează bine în iarbă. Partea din spate a păsărilor este cenușie închisă sau maro deschis, cu o culoare galbenă ușoară. Punctele întunecate sunt clar vizibile pe fundalul principal. Pântecele largi este alb, iar pieptul este maro cu dungi. Capul este decorat cu o creastă mototolită. O margine subțire de culoare albă încadrează coada. Există dungi albe deasupra ochilor, care se extind până la partea din spate a capului. Picioarele sunt maro închis. Iarna, penajul acestor păsări este mai luminos decât ținuta de vară.

Lăptele se hrănesc atât cu hrană vegetală, cât și pentru animale.

Comportament ridicat și nutriție

Larcii mănâncă alimente vegetale de câmp, precum și insecte. Mâncă pe pământ sau la o înălțime de creștere mănâncă vegetație. Aceste păsări preferă culturile de cereale, așa că zboară constant pe câmpuri cu ovăz și grâu. Pentru a îmbunătăți procesul de digestie, păsările înghită pietre mici. Dintre insecte, larcii se hrănesc cu lăcuste, buguri, gândaci de frunze, gândaci măcinati, furnici și omizi. Adică aceste păsări sunt utile pentru agricultură.

Ascultă cântând lark

//animalreader.ru/wp-content/uploads/2014/10/skylark.mp3

//animalreader.ru/wp-content/uploads/2014/11/polevoj-zhavoronok-alauda-arvensis.mp3
O trăsătură distinctivă a acestor păsări este cântarea lor. Și numai bărbații cântă. Cele mai frumoase melodii pot fi auzite la începutul sezonului de împerechere. În acest moment, bărbații cântă zile întregi, oprindu-se doar pentru somn. Cântarea lor este incredibil de frumoasă. Treble strălucește cu o varietate de nuanțe de sunet. Păsările zboară adesea atât de sus încât sunt practic invizibile din pământ. Dar cântarea se aude de kilometri. Fiecare bărbat are o voce individuală, care depinde de vârsta, experiența și structura corpului.

Larmul câmpului.

Reproducerea și longevitatea

Înainte de apariția vremii reci, păsările merg în regiunile mai calde din sud. Dar, în același timp, păsările nu sunt prea îndepărtate de locurile de cuibărit. Locuitorii din ținuturile calde, de regulă, duc un stil de viață sedentar. Un astfel de comportament este observat în lăstarii de câmp care trăiesc în regiunile sudice ale Europei și în stepele Crimeei.

Păsările se întorc mai devreme în locurile de cuibărire, uneori zăpada încă mai rămâne. Masculii zboară mai întâi, iar femelele ajung câteva zile mai târziu. Păsările formează perechi și încep să construiască cuiburi. Cuiburile sunt întotdeauna construite pe sol și numai în zone ierboase. Păsările se aruncă în pământ sau găsesc o gaură terminată. Această canelură este acoperită cu crenguțe, frunze, iarbă, jos și pene. Cuibul este imperceptibil în rândul vegetației, se contopește aproape complet cu acesta.

Larcii sunt păsări migratoare.

Cel mai adesea, ambreiajul este format din 4-5 ouă, dar pot exista 3. Perioada de incubație începe la mijlocul lunii decembrie și durează 2 săptămâni.

Puii nou-născuți nu au vedere. Corpul lor este acoperit cu puf scăzut de culoare maro deschis. Puii cresc foarte repede, după 10 zile deja se târăsc din cuib. Copiii aleargă de colo-colo, încercând să decoleze încă 10 zile, apoi stau pe aripi. La o lună după naștere, creșterea tânără zboară bine și obține independent hrană.

În luna iunie, femela face a doua așezare, iar până la sfârșitul lunii iunie a doua generație devine independentă. Indivizii tineri se adună în turme separate și zboară peste pajiști și câmpuri.

Lăcarii de câmp încep să zboare spre regiuni calde în primele zece zile ale lunii septembrie, iar la mijlocul lunii migrează deja masiv. Ultimele păsări își părăsesc locurile de cuibărit la începutul lunii octombrie. La jumătatea lunii octombrie, toate larcii zboară. În sălbăticie, speranța de viață a acestor păsări este de 4-5 ani, iar în captivitate, acest indicator crește la 10-11 ani.

Flying Lark.

Dușmani

De vreme ce larcii de câmp sunt mici, au un număr imens de dușmani. Cuiburile sunt devastate de diverse mamifere terestre, în timp ce mănâncă nu numai ouă, ci și pui. Șerpii distrug și zidăria.

Pradatorii cu pene ameninta adultii. Pentru falconi și șoimi, laba este baza alimentației. Principalul inamic natural pentru aceste păsări este cheglok-ul, prinzând în mod inteligent aceste păsări mici chiar în aer. Lumina câmpului poate fi salvată de la el doar într-un mod unic, căzând brusc la pământ.

Până în prezent, populația se află la un nivel stabil, nu este nevoie să vorbim despre stingerea acestor păsări vocale.

Lasă Un Comentariu